Wilt u lid worden van onze mooie vereniging? Natuurlijk kan dat! Vul onderstaand formulier in en we schrijven u in.

Inschrijfformulier nieuw lid

Een Aspirant Schutter kan geen partnerkaart kiezen
Door het aanvinken van deze vraag en het invullen van uw IBAN-rekeningnummer in dit formulier geeft u toestemming aan Schuttersvereniging Excelsior om doorlopende incasso-opdrachten te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te schijven en aan uw bank om doorlopend een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig met de contributie van uw lidmaatschap. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

Tijdens de ALV van 27 oktober 2023 worden de soorten lidmaatschap herzien en mogelijk aangepast. Afhankelijk van die uitkomst wordt vanaf 1 januari 2024 de soorten lidmaatschap gewijzigd.

We kennen in onze vereniging verschillende soorten lidmaatschap. Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot 31 december elk jaar. Zolang u onafgebroken uw contributie betaald tellen we de lidmaatschapsjaren en huldigen we u bij jubilea.

Schutter – Een schutter is van oudsher een man, maar kan ook een vrouw zijn, welke lid is van onze vereniging. Een schutter moet dit jaar minimaal 16 jaar oud worden. Dit lid krijgt twee schutterskaarten, één voor het lid en één voor de partner. Deze schutterskaarten geven toegang tot onze schutterstent. Het lid heeft stemrecht in de algemene ledenvergadering, de partner niet. De verschuldigde contributie is 30,00 Euro per jaar.

Dame – Een dame is een vrouw welke lid is van de vereniging. Een dame moet dit jaar minimaal 16 jaar oud worden. Dit lid ontvangt één schutterskaart. De schutterskaart geeft toegang tot onze schutterstent. Het lid heeft stemrecht in de algemene ledenvergadering. De verschuldigde contributie is 20,00 Euro per jaar.

Aspirant-schutter – Een aspirant-schutter, ook wel jeugdlid genoemd, wordt in het jaar van inschrijving minimaal 15 jaar en is maximaal 18 jaar oud. Als het lid 18 jaar oud wordt, wordt het lidmaatschap omgezet naar een Schutter of Dame lidmaatschap. Dit lid ontvangt één schutterskaart. De schutterskaart geeft toegang tot onze schutterstent. Het lid heeft stemrecht in de algemene ledenvergadering. De verschuldigde contributie is 15,00 Euro per jaar.

Daarnaast zijn er nog verschillende regelingen welke betrekking hebben op verschillende lidmaatschappen.

AOW – Als het lid 65 jaar oud wordt, krijgt het lid korting. Een AOW lidmaatschap kost 11,50 Euro per jaar. De Schutter of Dame kaart loopt door zoals gebruikelijk.

Inschrijfgeld – Als u zich inschrijft bij onze vereniging als Schutter of Dame betaald u inschrijfgeld. Als aspirant-schutter bent u vrijgesteld van inschrijfgeld. Inschrijven kost 11,50 Euro. U krijgt een lidmaatschapsmedaille.

Schuttersrecht – Mocht u verhinderd zijn door het overlijden van 1e/2e graad familie of als uw gezondheid het niet toelaat om de schuttersfeesten te bezoeken, dan kan u bij het bestuur aanvragen alleen schuttersrecht te voldoen. U blijft dan lid van de vereniging, maar krijgt geen schutterskaarten. Dit kost maximaal 12,50 Euro. Het bestuur beslist of u voldoet aan de criteria.

Zijn uw gegevens nog wel correct? Bent u verhuist, heeft u een nieuw e-mailadres of bankrekening? Laat het ons weten! Stuur een email naar ledenadministratie@schuttersgilde-excelsior.nl.